Denumirea produsului: USI INTERIOR / USI EXTERIOR/ACESORII Model/ Tip ………
Data cumpărării …………….
Vanzator:………………………, STRADA…………………., NR… , LOC. ………………………….JUD. …………………….., , telefon ………………………….,
Nr. factură/ bon fiscal /CHITANTA ……………..
Termen de garanţie: 24 luni
Furnizorul: ANOS EXCLUSIVE COM SRL , cu sediul in Comuna Brezoaiele, judetul Dambovita, Sat Brezoaiele, Str Mateesti numarul 451.
Conform OG 140/2021 În condiţiile prevăzute la prezentul articol şi fără a aduce atingere oricăror alte dispoziţii legale, în cazul în care un producător oferă consumatorului o garanţie de durabilitate pentru anumite bunuri pentru o perioadă de timp anume, producătorul răspunde direct faţă de consumator, pe întreaga perioadă acoperită de garanţia de durabilitate, pentru repararea sau înlocuirea bunurilor în conformitate cu art. 12.
Conform OG 21/1992 Consumatorii au dreptul de a pretinde vânzătorilor remedierea sau înlocuirea gratuită a produselor şi serviciilor obţinute, precum şi despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate.
CONDITII DE GARANTIE USI DE INTERIOR
Atentie! Durata de utilizare si pastrare a usilor de interior depinde nu doar de calitatea materialelor, dar si de o ingrijire corecta a usilor pe durata exploatarii acestora.
Producatorul confirma lipsa oricarui defect la produsele cumparate de dumneavoastra si ofera garantia de a inlatura defectele de fabricatie latente in decurs de 24 de luni (cu respectarea normelor de transportare, depozitare, exploatare detaliate mai jos). Termenul de exploatare este nu mai putin de 7 ani. Data expedierii produselor este indicata pe facturile de transport.
Producatorul isi rezerva dreptul sa refuze reparatia gratuita in baza garantiei, daca sunt incalcate normele de transportare, depozitare, exploatare.
Usile de interior nu sunt supuse garantiei in urmatoarele situatii:
– daca sunt identificate urme de modificare a constructiei produsului;
– sunt incalcate normele de transportare, depozitare si exploatare.
Garantia nu se aplica in cazul defectelor aparute in urma:
– impactului mecanic (lovitura, cadere, etc.);
– expunere la temperaturi ridicate;
– montare incorecta;
– intrarea in contact a suprafetei produselor cu substante caustice,combustibile;
– incendii, explozii, catastrofe naturale;
– factori casnici negativi;
– lipsa facturii si/sau bonului fiscal de achizitie a produsului.
La identificarea defectelor de fabricatie este necesara adresarea catre magazinul care a efectuat vanzarea. Returnarea produsuluise efectueaza strict in ambalaj care asigura siguranta foii de usa.
Indicatii de transport:
In timpul pastrarii si transportarii usilor, trebuie luate masuri de protectie a acestora, impotriva deteriorarilor mecanice, murdarire, umezire, actiunea precipitatatiilor atmosferice si razelor solare directe.
Se admite transportarea usilor de interior in mijloace de transport acoperite, containere, in conformitate cu regulile de transportare a marfurilor in vigoare. Zona de încarcare a usilor in mijlocul de transport nu trebuie sa aiba elemente proeminente capabile sa deterioreze produsele.
Transportarea produselor trebuie efectuata doar in ambalajul producătorului. Nu se admite aruncarea sau calcarea usilor in timpul procesului de incarcare si descarcare.
Inainte de transportare, usile trebuie sa fie bine fixate cu elemente care nu dauneaza acestora.
Este strict interzisa transportarea usilor in mijloace de transport de tip deschis.
Depozitarea
Usile trebuie depozitate in spatii inchise, la o temperatura minima de – 10 °C si maxima de +35 °C cu umiditatea de la 30% pana la 60%.
Usile pot fi depozitate atat in pozitie verticala cat si orizontala.
Depozitarea in pozitie verticala: pentru a elimina posibilitatea de indoire a foii, unghiul de inclinare nu trebuie sa fie mai mare de 6 grade.
Depozitarea in pozitie orizontala: foile usilor trebuie amplasate pe o suprafata neteda.
Se interzice categoric:
– expunerea la temperaturi mai mari de +40 °C, aceasta poate duce la umflarea si deteriorarea folii PVC;
– depozitarea in incaperi unde se efectueaza reparatii sau alte lucrari de constructie;
– depozitarea produselor aproape de aparatele de incalzire (a se depozita la o distanta de minim 1 m fata de un astfel de aparat)
Montarea
Inainte de montare, mai ales pe timp de iarna, este necesara pastrarea usilor timp de 3-5 zile in incaperea unde urmeaza sa fie exploatate, cu respectarea tuturor normelor indicate, pentru aclimatizare.
Aspectul usii trebuie verificat (examinat) de catre cumparator inainte de montare (inainte de instalarea balamalelor si a feroneriei). Plangeri fata de aspectul unor usi deja montate, nu se accepta.
Montarea usilor trebuie efectuata de catre specialisti calificati. Finalizarea lucrarilor de montare trebuie confirmate de un act de predare-primire, insotit de garantia celui care a efectuat lucrarile de montare. Pentru evitarea dificultatilor la montare, este important ca masurarea si montarea sa fie efectuate de acelasi contractant.
La montarea foii de usa in rama este important sa se asigure un spațiu de 2-3 mm din ambele parti.
Este recomandata prelucrarea, cu grija, cu lac de mobilă a locurilor pregătite pentru instalarea feroneriei, dacă sunt un pic deteriorate, pentru a evita patrunderea umezelii.
Montarea usilor trebuie efectuata intr-o incapere total finisata, adica cu podea montata, pereti vopsiti, etc. Dacă montarea se efectueaza intr-o incapere in curs de reparatie sau constructie, trebuie sa fie respectate nivelul temperaturii si umiditatii conform normelor de exploatare expuse mai sus.
Este interzisa montarea usilor la o distanta mai mica de 1 m fata de radiatoare sau alte aparate de incalzire.
Ambalajul din fabrica trebuie pastrat pana la momentul montarii. In cazul identificarii defectelor de fabricatie se intocmeste un act si se fac poze ale defectelor, care sunt indreptate catre magazinul care a facut vanzarea.
Exploatare si ingrijire
Usile de interior sunt destinate exploatarii in interiorul incaperilor, care nu sunt supuse diferentelor de temperatura, care au incalzire si ventilatie, la temperatura aerului intre 15 °C si +35 °C, cu umiditate de la 30% pana la 60%. O abatere semnificativa de la acesti parametri duce la deteriorarea calitatilor de exploatare a usilor de interior.
Nu se admite actiunea directa si indelungata pe suprafete a razelor solare sau alte efecte termice.
La instalarea usilor in bai si bucatarii, este importanta mentinerea nivelului de umiditate, ventilarea si aerisirea incaperii, eliminarea posiblitatii de actiune a razelor solare pe suprafata usii conform normelor de exploatare. Usile de interior nu sunt destinate utilizarii in incaperi cu umiditate ridicata (saune, dusuri).
Evitati contactul usilor de interior cu suprafete sau aer a caror temperaturi depasesc +40 °C. Aceasta poate duce la deformarea sau topirea invelisului PVC.
In timpul exploatarii produsului nu se admit lovituri si zgarieturi pe suprafata acestuia, altfel pot aparea pete, aschii, zgarieturi etc., care duc la deteriorarea aspectului usii.
Daca usa se murdareste, se recomanda utilizarea solutiilor pentru ingrijirea mobilei. Se admite curatarea suprafetei cu un servetel umed. Pentru ingrijirea usilor de interior, utilizati doar produse calitative, destinate curatarii si lustruirii usilor (in conformitate cu instructiunile atasate la acestea).
Pentru ingrijirea usilor de interior nu se admite utilizarea solutiilor care contin materiale abrazive, acizi, etc., pentru evitarea deteriorarii suprafetei curatate.
Este posibila schimbarea nuantei suprafetei usii de interior in urma actiunii zilnice a razelor ultraviolete.
Recomandari pentru ingrijirea invelisului:
Pentru curatare, se recomanda folosirea unui burete sau o bucata de material inmuiata in apa si sapun, se admite folosirea solutiilor pe baza de apa si alcool.
Pentru inlaturarea petelor de grasime se recomanda folosirea detergentilor ( in special solutiile de spalat vasele) diluati in apa.
Pentru ingrijirea invelisului PVC se potrivesc solutiile pentru ingrijirea mobilei, care nu contin acizi sau substante alcaline.
Usile cu invelis Soft Touch, Lacquer (Email) pot fi sterse folosind o bucata de material moale inmuiata in apa, fara utilizarea vreunui detergent.
Nu se permite:
Curatarea cu detergenti care contin substante caustice active; solventi (acetona, terebentina minerala etc.); spirt; prafuri sau alte substante abrazive; solutii pentru lustruire sau spray-uri destinate pentru ingrijirea produselor din lemn natural; perii tari sau burete metalic. Nerespectarea acestor reguli va duce la deteriorarea aspectului si imposibilitatea de restaurare a acestuia.
Recomandari pentru ingrijirea sticlei
Sticla “Mata”
Pentru protectie impotriva murdariei, petelor de grasime, amprentelor, sticla (oglinda) prelucrata cu ajutorul unui jet de aer cu nisip, este acoperita cu un polimer de inalta calitate.
Pentru extinderea duratei de exploatare a invelisului protector si pentru a evita aparitia petelor de grasime, nu se admite intrarea in contact a suprafetei mate cu oricare tip de grasime.
Nu se permite curatarea cu solutii organice, care contin alcool, solutii care produc spuma, solutii cu o structura abraziva (paste, prafuri, etc.).
La curatare nu se recomanda aplicarea unei presiuni excesive asupra bureteluii, pentru a evita deteriorarea invelisului mat.
Se recomanda stergerea suprafetei de sticla cu o bucata de material umed si moale, dupa care stergerea suprafetei cu o bucata de material uscat.
Sticla “Satinata”
Pentru extinderea duratei de exploatare a invelisului protector si pentru a evita aparitia petelor de grasime, nu se admite intrarea in contact a suprafetei mate cu oricare tip de grasime.
Nu se permite curățarea cu soluții organice, care conțin alcool, soluții care produc spumă, soluții cu o structură abrazivă (paste, prafuri etc.).
Se recomadă ștergerea suprafeței cu o bucată de material uscat. La curățare nu se recomandă aplicarea unei presiuni excesive asupra buretei pentru a evita deteriorarea învelișului mat.
Sticla “Lacobel”
Pentru ingrijire se potrivesc orice solutii destinate curatarii sticlei. Partea lacuita (partea mata) nu se permite sa fie curatata cu solutii abrazive, care contin alcool sau solventi.
La curatare nu se recomanda aplicarea unei presiuni excesive asupra buretelui pentru a evita deteriorarea invelisului mat.
Aspectul usilor de interior si a pieselor componente
Evaluarea vizuala a usilor de interior
Evaluarea vizuala a usilor se efectueaza la lumina naturala sau de camera, evitand folosirea luminii artificiale sau lumina solara excesiva la distanta de minim 0,6 m sau maxim 1,5 m de la foaia de usa, la inaltimea nivelului ochilor de aproximativ 1,7 m, sub un unghi de minim 30 de grade sau maxim 90 de grade. Informatiile tehnice oferite de producator pot servi drept baza pentru evaluare.
Informatiile producatorului
Nu se considera defect:
– prezenta unei dungi intunecate/aprinse la jonctiunea foii de usa (locul de legatura a invelisului PVC);
– abaterea de la liniaritatea foii de usa constitue nu mai mult de 3 mm pe 2000 mm inaltime;
– defectele care nu au fost identificate in urma inspectarii vizuale la o distanta de 0,6 m de la nivelul ochilor;
Pe sticle si oglinzi sunt admisibile urmatoarele abateri:
– incluziuni straine nedistructive (gunoi) cu dimensiuni de pană la 2 mm nu mai mult de 3 bucati pe o parte;
– bule cu diametrul interior de 0,5-2 mm, nu mai mult de 3 bucati;
– zgarieturi foarte mici pana la 20 mm in lungime in zona vizibila a foii de usa, pana la 40 mm in partea de jos a sticlei sau oglinzii;
– zgarieturi mici pana la 15 mm in partea de jos, 10 mm in partea de sus;
– pe sticla Triplex tranzitia culorilor de la o nuantă mai deschisa la o nuanta mai inchisa si invers.